Hoe ik in bed mijn grote liefde terug vond

dreamstime_xs_834184Hallo lezers daar ben ik weer, Melanie Thijm, de vrouw die zich verbeeldde dat ze haar leven prima op orde had maar eigenlijk voornamelijk heel succesvol negeerde dat (over)eten haar nog steeds de baas is. Inmiddels één week into het endorfineherstelplan van Nederland Slank. Ben ik al de daadkrachtige, super opgewekte en ambitieuze go-getter die hopelijk ergens onder die extra kilo’s verborgen zit? Nog niet helemaal wellicht. Maar er is wel een ander aspect van mijn leven aanzienlijk verbeterd. Een groot gemis waarvan ik me bij nader inzien niet eens zo bewust was. Ik; de grote over-thinker. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk.

Is geluk nou wel zo heel gewoon?

Voor je aan het endorfineherstelplan kunt beginnen moet je enkele zeer uitgebreide tests invullen. De zogenaamde Braverman-test en de Endorfinen-checklist. Ik zal eerlijk zijn, daar moet je wel even voor gaan zitten. Echter, het is voor een goed doel. Je wilt immers weten waardoor het komt dat je eigenlijk, als je eerlijk bent, toch steeds niet zo lekker in je vel zit. Ik was inmiddels geneigd om te accepteren dat ik een constante onderstroom van moedeloosheid en lichte apathie voelde. Voor de ‘lol’ afgewisseld met extreem verstorende stootjes van irrationele irritatie, lichtgeraaktheid en stress. ‘Zo ben ik nu eenmaal’, ‘je zult jezelf wel nooit helemaal begrijpen’, en ‘iedereen heeft wel eens wat, stel je niet zo aan’, waren dagelijkse gedachten waarmee ik mezelf gerust probeerde te stellen. Maar; ‘waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn? Ik heb toch alles mee? Wáárom kost ALLES zo veel MOEITE’? waren vragen die telkens stiekem de kop op bleven steken.

Life changing test results

business commerce computer delivery
Foto door Pixabay op Pexels.com

De uitslagen van de tests waren life changing. Alle zaken waar ik tegenaan liep: stress, uitstelgedrag, de historie van depressie in mijn familie, dagelijkse onredelijke irritatie, het gemis aan inspiratie en doorzettingsvermogen…. ze kwamen allemaal voorbij. De tests zijn zo opgesteld dat je de uitslag niet kunt manipuleren en deze was een eye-opener: in principe heb ik tekort aan alle ‘hormonen van het geluk’: de uppers in de hormoonhuishouding waren behoorlijk ondervertegenwoordigd. Dopaminetekort veroorzaakt een disbalans in kracht, zelfvertrouwen, ondernemingsgezindheid en libido. De andere stimulant: Achethylcholine, staat voor reactiesnelheid, souplesse, nieuwsgierigheid, een goed geheugen en creativiteit. Maar wat mij omver blies waren mijn extreme tekorten aan de rustgevers in de hormoonhuishouding: Serotonine en Gaba. Deze twee zorgen ervoor dat je geduldig en stressbestendig bent, een opgewekte inborst hebt, goed en regelmatig slaapt en emotioneel in evenwicht bent. Voilá; mijn persoonlijke struikelblokken op een zilveren presenteerblaadje. En dit alles zou met de juiste combinatie van natuurlijke preparaten opgelost kunnen worden? Ik durfde het bijna niet te geloven; kon ik door inname van een paar capsules per dag toch ‘gewoon’ gelukkig zijn?

Terug in de armen van mijn grote liefde

Inmiddels zijn we een kleine week verder en ik ben vanmorgen toch iets anders opgestaan dan vele ochtenden in de jaren hiervoor. Ben ik al de super gedreven ambitieuze doorzetter van mijn dromen? Nee laten we realistisch blijven mensen, dát nog niet helemaal. Ik voelde me wel al redelijk opgewekt, constateerde dat het weer een prachtige dag is en ik zit nu best wel daadkrachtig dit stukkie te typen. Maar wacht eens even, back up, wat zei ik daarnet? ‘… uit mijn DROMEN?’ Klopt, er is namelijk één, niet geheel onbelangrijk aspect van mijn leven dat eigenlijk ONMIDDELIJK verbeterde; mijn slapeloosheid! Eerlijk gezegd was ik me er niet eens zo van bewust dat ik slaapproblemen had. Ik sliep licht, was me er altijd van bewust dat ik in bed lag, had bizarre dromen en werd sowieso drie á vier keer per nacht wakker om naar de wc te gaan.

Naar een slankere toekomst

dreamstime_xs_125407499

Gelukkig heb ik, als bijna 50 jarige vrouw (uche uche), niet héél veel last van overgangsverschijnselen maar ik dacht dat nacht-zweten en plasmomentjes er nu eenmaal bij hoorden. Tot ik dit met Liesbeth besprak en zij mij vertelde dat ik niet wakker werd omdat ik moest plassen, maar dat ik moest plassen omdat ik te licht sliep en veel te vaak wakker werd. ‘In principe is je blaas groot genoeg om de nacht door te komen’, zo verzekerde zij mij. Mensen, ik wist niet eens dat ik slaapproblemen had, kun je nagaan hoe ik me voel nu deze onbewuste slapeloosheid is opgelost. En durf eens te denken aan de gevolgen van een dergelijk verkwikkende nachtrust op de lange termijn. Ik voel me na een week al verkwikt, lichter in mijn gemoed en daadkrachtiger nu ik terug ben in de armen van mijn grote liefde; Morpheus. Samen met hem, mijn nieuwe vrienden serotonine, dopamine, GABA, acetylcholine en goede begeleiding van de Nederland Slank experts durf ik best te geloven in de goede afloop van dit avontuur: mijn lichaam minimaal twee kledingmaten laten krimpen en zowel mentaal als fysiek veel lekkerder in mijn vel zitten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: