Wie is Liesbeth van Duijn?

Ik ben de dochter van de banketbakker: Ben van Duijn, vroeger op de Vierambachtsstraat in Rotterdam.

Snoepkont

Vanaf mijn 2e jaar at ik de winkel leeg. Was ik klaar met de gebakjes en de chipolatapudding, dan stapte ik over op de saucijzenbroodjes. Truffels waren een van de favorieten, voor ze door de chocolade werden gerold zag ik kans om een halve “plaat” te laten verdwijnen. Maar ook voor de boterletter met slagroom draaide ik mijn hand niet om. Ik heb de chef, (die op commissie stond) tot wanhoop gedreven.

En met mijn 13 e ontwikkelde ik een eetstoornis.

Van veearts tot dietist

Omdat ik als kind al veearts of boer wilde worden kwam ik terecht op de hogere landbouwschool, en de keuze viel daar op levensmiddelentechnologie omdat mijn fascinatie voor eten/ voeding groot was. Zo groot dat de overstap naar dietetiek beter leek.

Dietetiek bleek voor mij niet de oplossing om van mijn overgewicht af te komen. En ook de rest van de wereld zag ik met de adviezen van het Voedingscentrum / de Schijf van vijf alleen maar zwaarder worden. Maar ik heb er aardig leren koken 🙂

Mijn talent voor marketing-communicatie heb ik bij Randstad Uitzendbureau kunnen ontwikkelen. Net als mijn interesse in wat mensen drijft in organisaties (en daarbuiten).

Altijd op zoek naar een slank leven….

en ondertussen wel een eetverslaving…, heb ik van alles onderzocht wat er op de markt was om slank te worden en te blijven. Ook om van mijn eetstoornis af te komen heb ik geen behandeling geschuwd. Artsen, therapeuten en pillenverkopers hebben goud aan me verdiend.

Niet alleen woog ik op een gegeven moment 90 kg/ had maat 46, ik ben ook wel 10 x overspannen of burn-out geweest. (En nu begrijp ik waarom, zie de Biologie van Geluk) O ja, ik kreeg ook een auto-immuunziekte, Lupus, die een aantal van mijn organen heeft aangetast en waarvan ik doodmoe was terwijl ik toen nog maar 44 jaar werd. Wisselende stemmingen waren me ook niet vreemd 🙂

Tot ik een programma tegenkwam van een Duitse internist / orthomoleculair therapeut en dat in 6 weken, onverstoorbaar afmaakte tot een gezond gewicht van 63 kg. En waardoor ik ook geen medicatie meer hoefde gebruiken voor de Lupus. Dat was erg fijn want die medicatie onderdrukt het immuunsysteem en als je een verkoudheid krijgt. moet je er mee stoppen omdat je anders geen afweer hebt…..3 x raden hoe gezond dat is….

De missie van “Nederland Slank” ontwikkelt zich

Al voor ik begon, bedacht ik dat ik hiermee de helft van Nederland kon redden, als het werkte. (De helft van Nederland is namelijk te dik) En ik maakte een blogspot blog snelafvallenmetlies en ook een Engelse versie. Vrienden van me zouden ook iets met digitale marketing doen, maar deze missie was mijn “kindje” en zij liepen niet zo hard als ik dus daar hebben we afscheid van genomen 🙂

De oprichting van Nederland Slank is betaald door mijn webwinkel van destijds: WINproducten, en ik heb jaren van 800 euro per maand geleefd om “Nederland” slank te krijgen. En nog steeds heb ik een klein dietisten-salaris….Alles wat er binnen komt aan omzet, steken we in de marketing-communicatie om maar zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Want een goed prodduct is leuk, maar als je niet weet dat het bestaat, dan heb je er dus nog niks aan…..

We hingen in de bioscoop in december (posters), radio Rijnmond zond een clipje uit, we waren op t.v. (kort filmpje) en we schakelden steeds betere communicatie-deskundigen in, digitale marketeers en I.T. jongens om te zorgen dat we nu een goed converterende website hebben.

We keken natuurlijk ook naar het interne proces, dat ervoor moet zorgen dat klanten Raving Fans worden en blijven. Dus we gingen de dietisten opleiden als orthomoleculair therapeut, zodat de vergoeding door de zorgverzekeraars een stuk beter werd. En werkten aan klantenloyaliteits-dingen.
We zijn nu met zijn drietjes, en ook Rachida en Pantea vinden hun werk veel leuker dan waar ze voor opgeleid zijn omdat ze mensen zo ontzettend zien opknappen van allerlei aandoeningen, naast het overgewicht wat ze verliezen. Maar het valt nog niet mee om de juiste collega’s met de goede spirit te vinden en te houden. Maar dat zal bij jullie niet anders zijn. Maar ik zou het super vinden als we straks een flink stel begeleiders kunnen leren wat echt leuk werk is!

Het begin van de Biologie van Geluk

En we studeerden op hoe we mensen/ onszelf, nog beter konden helpen tegen de aanleg om zwaarder te worden. Kwamen het endorfine herstelplan tegen in zijn vroegste vorm, 5 jaar geleden, gingen dat uitproberen, we knapten op, gingen verder studeren en met Lucas Flamend optrekken en in 2018 lanceerden we “Het endorfine herstelplan”. Een programma waarmee je de onderliggende mechanismen van overgewicht: stress en trauma, kunt verbeteren en minder invloed kan laten hebben. Dit plan werkt trouwens ook bij depressie, stemmingen, eetbuien, maar ook bij pijn, fibromyalgie etc. etc.

Al jaren loop ik mensen aan de kop te zeuren dat Nederland Slank eigenlijk een goed doel is en dat het een stichting zou moeten worden. Net als Janneke Wittekoek, de cardioloog die er ook alles aan doet om mensen gezond te laten leven, zouden we volle zalen moeten trekken.

De beste reclame is iemand die het programma heeft gedaan en die vertelt dat ‘ie na drie dagen stuiterend door het huis flitst of die fase 2 “haar wittebroodsweken” noemt.

En de steunbetuigingen aan mijn adres onlangs op de FB groep, toen iemand zei dat ze mijn berichten zat was over corona en overgewicht. Daar doen we het dus voor!

Dus we zien Nederland Slank nu steeds meer als een beweging, een eigendom van ons allemaal, alleen hoe we dat vorm gaan geven, daar moet ik nog eens over praten met onze notaris 🙂 ook klant inmiddels.

En daarmee kom ik op het volgende onderwerp, de ambassadeurs.

Nederland Slank heeft zulke enthousiaste deelnemers, wat zij overbrengen kun je via geen enkele digitale of andere uiting aan iemand uitleggen. Ik heb wel mensen meegemaakt bij wie het stoom uit de oren leek te slaan omdat ze bij het management van dat giga-bedrijf geen gehoor kregen om Nederland Slank gewoon aan het hele bedrijf aan te bieden.

Mensen snappen dus niet wat ze missen.

Dus gaan we het nu makkelijker maken om iemand door te sturen, want als jij het programma hebt gedaan dan zien mensen dus aan je dat iedereen het zou moeten doen. En dan hoef je dus alleen nog maar een linkje door te sturen naar een pagina van Nederland Slank. Daar leggen we nog een keer uit hoe het werkt. En als diegene het programma gaat volgen, krijg jij een beloning in geld. Dat is hoe nu het plan eruit ziet.
Kan nog veranderen en is nog niet geïmplementeerd, maar ik denk dat het gaat werken.

Want we geven liever iets aan een deelnemer dan aan Mark Zuckerberg of Google. Indirect effect is wellicht ook dat je zelf gezond blijft leven, als je aan je omgeving uitdraagt dat je Nederland Slank volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: